Filtrar esdeveniments
Escrit PDeCAT de juny de 2018: "Alella i el seu paisatge urbà"
 
Versió per imprimir
  • Logo PDeCAT

    Ens tornem a trobar amb una reactivació clara del sector immobiliari. Des de l'any 2016 que ho vivim a Alella, i això es trasllada en la consumació de nous projectes d'habitatges.

    El paisatge urbà és un dels elements del medi urbà que necessita de protecció específica per garantir una adequada qualitat de vida. El paisatge urbà constitueix un interès col·lectiu.

    El Pla d'Actuació Municipal del govern d'Alella especificava clarament aquesta necessitat, i es comprometia a tirar endavant una ordenança que permetés regular les activitats i els elements que puguin afectar al paisatge del poble, amb la finalitat de garantir un ús respectuós i impedir que, per actuacions desencertades o omissions injustificables, aquest paisatge es vegi desmillorat.

    La gestió dels usos del paisatge urbà es desenvolupa en dos nivells. D'una banda assegurar que tots els nous usos compleixen el que preveu l'ordenança, i per l'altra, reconduir els usos existents, mitjançant la combinació d'ajuda tècnica i de subvencions juntament amb el control de tot plegat.

    L'aplicació d'aquesta normativa permetria que les alellenques i els alellencs com els seus visitants poguessin gaudir d'un espai comú més harmònic i amable, i que s'afavoreixi la qualitat de vida del poble. Un poble que ha invertit gran quantitats de fons públics en el desenvolupament d'un projecte enoturístic, no es pot permetre no disposar de cap mena de proposta, ignorant la necessitat i contradient el propi compromís del govern en fer-ho.

    Urbanísticament Alella ha fet un gran esforç en la protecció del seu territori. Tots els grups municipals vam saber entendre, col·laborar i acordar un pla (el famós POUM d'Alella) per assolir-ho. Ara el govern ha de ser curós i actuar amb celeritat per evitar “bunyols urbanístics” que ens haurem d'empassar durant anys i panys.

Pujar al principi de la pàgina