Notícies
Publicat el 24 d'abril de 202424.04.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella acull la celebració del Dia de les Esquadres del Baix Maresme
Dia de les Esquadres

L'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella ha acollit aquest dimecres, 24 d'abril,  l'acte commemoratiu del Dia de les Esquadres del Baix Maresme. Organitzat per l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar dels Mossos d'Esquadra, l'acte serveix per fer reconeixements de les actuacions meritòries que han efectuat durant l’últim any els membres d'aquest i d'altres cossos policials, així com representants de l’àmbit de la judicatura i de la societat civil. És la primera vegada que Alella acull aquest acte, que ha reunit més de 160 persones entre alcaldes i càrrecs electes dels deu ajuntaments que formen l'ABP, membres dels diferents cossos de seguretat i de la judicatura.

L'acte s'ha iniciat amb la projecció d'un vídeo institucional i un parlament de benvinguda de l'Inspector Miquel Àngel González, cap de l'ABP de Premià de Mar. L'inspector ha iniciat el seu discurs assenyalant que "les noves formes de criminalitat i amenaces a la seguretat requereixen que els cossos policials s'adaptin a aquestes situacions per poder donar servei de la manera més eficient i adequar-se a les noves tecnologies, dissenyant noves formes de patrullatge per terra, aigua i aire" i controlant, especialment, l'espai virtual. Miquel Àngel González ha subratllat el paper rellevant diari que realitzen els agents de l'ABP que en el darrer any van fer més de 19.000 serveis policials preventius i van donar resposta a més de 50.000 incidents. També ha destacat la reducció del 5% dels delictes contra el patrimoni, amb una reducció del 32% en els robatoris a domicilis. Els responsable de l'ABP de Premià de Mar ha destacat el treball conjunt i diari del cos dels Mossos d'Esquadra amb les policies locals dels deu municipis que en formen part. 

Seguidament, alumnes de l'escola de música Ressò  - Song Yang (piano), Ricardo Riera (violí) i Eloi Cuenca (violoncel)- han interpretat la peça Howl's Moving Castle de l'autor Joe Hisaishi. Després de l'actuació, s'ha procedit al lliurament de reconeixements a ciutadans, institucions i als membres de les forces i cossos de seguretat que han destacat per la seves actuacions. Un d'aquests reconeixements ha estat per a la unitat de drons de la Policia Local d'Alella, per la seva implicació i col·laboració per prevenir els robatoris a domicili. 

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, ha reiterat, durant el discurs de clausura, que "la seguretat és una prioritat per l'Ajuntament" perquè suposa treballar per millorar la vida i el benestar de la ciutadania. Almendro ha destacat la posada al dia que s'ha fet de la Policia Local d'Alella amb la incorporació de personal i noves eines policials, la bona sintonia del cos amb l'Ajuntament i la implicació de la ciutadania, uns elements que, segons l'alcalde, han permès reduir un 18% els delictes i un 45% els robatoris amb força. "Cal continuar fent esforços, perquè la delinqüència no s'aturarà", ha dit l'alcalde. El batlle alellenc ha estat obsequiat amb mossos de bronze en agraïment a l'acollida del acte de celebració del Dia de les Esquadres i a la col·laboració del Consistori alellenc amb aquest cos policial. 

A escala nacional, la celebració del Dia de les Esquadres va tenir lloc el 19 d'abril en l'Auditori del Fòrum CCIB de Barcelona. A l'acte d'Alella s'han fet els reconeixements circumscrits al Baix Maresme, format pels deu municipis que s'agrupen a l'esmentada ABP: Alella, Cabrils, el Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Pujar al principi de la pàgina