Notícies
Publicat el 22 d'abril de 202422.04.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Aprovació inicial del projecte d'urbanització de La Serreta-El Pla

La Serreta-El Pla

L'Ajuntament ha fet un pas més en la tramitació d'una de les operacions urbanístiques més importants recollides en el POUM aprovat l'any 2014: la urbanització de La Serreta i El Pla. La Junta de Govern va aprovar inicialment el 24 de març el projecte d'urbanització presentat per la Junta de Compensació que ha de desenvolupar el Pla Parcial aprovat definitivament pel Ple municipal el 28 d'abril de 2022

El projecte assenta les bases pels nous espais públics del sector de desenvolupament urbanístic, amb la implementació de la trama urbana, la resolució de les connexions viàries i l'oferta de nous espais de comunitat per a activitats a l'aire lliure. Tot i que el plantejament és molt diferent per a cadascun dels dos àmbits, es proposa una línia comuna pel que fa als materials, el mobiliari i els detalls per donar una visió de conjunt a tots dos àmbits. 

En la zona del Pla es preveu potenciar la xarxa viària ampliant els carrers existents i donant sortida als que actualment són un cul de sac. Al llarg del Camí del Mig es defineix un nou espai públic lineal que culmina en una àrea més ampla de transició al passeig de la Creu de Pedra. La proposta integra recorreguts per vianants, xarxa per a bicicletes, vialitat i aparcaments. Pel que fa al subàmbit de La Serreta, es defineixen dos nous eixos: un vial amb caràcter més urbà, que uneix el carrer Lleida amb el carrer de La Serreta, i un vial en plataforma única, que doni servei al nou parc del Sistres i permeti l'accés i la sortida al veïnat de la nova zona residencial. La proposta estructura dues noves zones verdes: la primera, al llarg del torrent Sistres, organitza la circulació i les àrees d'estada, a més d'incorporar elements que afavoreixin la biodiversitat i la gestió del cicle de l'aigua; la segona, a l'extrem est de l’àmbit, té un caràcter més rural, amb un prat central que serveix per infiltrar l'aigua de pluja i uns recorreguts perimetrals per a vianants i bicicletes. 

A més de la dotació de tots els serveis necessaris per a la implantació del sector, el document aprovat incorpora altres actuacions previstes al Pla Parcial que hauran d'assumir els promotors. Entre altres, la urbanització del carrer Berlín fins al Camí del Mig; la urbanització del tram de carrer entre el sector de la Serreta i la rotonda del carrer Canigó i la construcció d'aparcament; la canalització de les aigües pluvials amb un col·lector paral·lel al Camí del Mig que reculli les aigües del barri de la Verge de la Mercè; l'adopció de les mesures correctores necessàries en matèria de contaminació acústica i lumínica, preferentment amb arbrat i talussos o les obres civils necessàries per garantir la construcció dels ponts que creuen els torrents Sistres i de la Fontcalda. 

El cost estimat del projecte d'urbanització és d'11,5 milions d'euros i el termini previst d'execució dels treballs és de 20 mesos. El projecte és a exposició pública fins al 3 de maig. 

  Algunes dades del sector

  • Superfície total: 90.532 m2
  • Superfície el Pla: 48.170 m2
  • Superfície La Serrera: 42.362 m2
  • Vials: 25.416 m2
  • Zones verdes: 12.245 m2
  • Equipaments: 30.901 m2
  • Residencial lliure: 6.968 m2
  • Residencial protegit: 7.499 m2

Podeu consultar tota la documentació en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina